#1.
#2.
#3.
#4.
#5.
#6.
#7.
#8.
#9.
#10.
6 / 10

#6. "Oamenii istoriei", de Margaret MacMillan

„Oamenii istoriei” prezintă relația complexă și deosebit de importantă dintre biografie și istorie, indivizi și epocile în care au trăit, iar istoricul de renume mondial, profesor emerit la Universitatea Oxford și profesor la Universitatea din Toronto, Margaret MacMillan propune o selecție inedită de personalități care și-au lăsat amprenta asupra trecutului.


Ea analizează conceptul de leadership, așa cum este acesta reprezentat de personaje precum Otto von Bismarck, William Mackenzie King sau Franklin Delano Roosevelt, greșelile comise de unii conducători, cu consecințe devastatoare, așa cum s-a întâmplat cu Hitler, Stalin sau Thatcher.


Nu sunt uitați visătorii, exploratorii și aventurierii, oameni ca Fanny Parkes și Elizabeth Simcoe, care au înfruntat sau ignorat limitările impuse de societățile lor. În cele din urmă, sunt trecuți în revistă observatorii, personaje asemeni lui Babur, fondatorul dinastiei indiene a mogulilor, sau Victor Klemperer, un supraviețuitor al Holocaustului, care a ținut jurnale și memorii ce readuc la viață trecutul.


Preț: 41,65 lei

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri