Museum of Senses - locul iluziilor pentru copiii de toate varstele
Muzeul de Arta Recenta - ultimul muzeu privat din Romania in ultimii 110 ani
Singurul muzeu de parfum din Romania
Micro-Folie, muzeul digital cu sute de capodopere din cele mai mari muzee ale lumii
Supernova Planetarium, cel mai mare planetariu din Romania, in salina Slanic Prahova
4 / 5

Micro-Folie, muzeul digital cu sute de capodopere din cele mai mari muzee ale lumii

Micro-Folie, platforma culturala digitala conceputa de Ministerul Culturii din Franta si coordonata de Muzeul Stiintei “La Vilette” din Paris, a fost lansat si in Romania, la Sibiu, in cadrul Sezonului Romania-Franta. Acest concept include un muzeu digital, un spatiu de realitate virtuala si un “FabLab” - loc destinat creativitatii si inovatiei.

Micro-Folie este gazduit de Casa Artelor si a fost gandit ca un spatiu complex de familiarizare cu cele mai importante capodopere gazduite de institutiile de cultura din Franta, dar si ca un spatiu de invatare prin joc. Micro-Folie este implementat in aproape 200 de orase din intreaga lume.

Muzeul digital reuneste peste 500 de capodopere din 12 institutii culturale si muzee nationale din Franta (precum Muzeul Luvru, Centrul Pompidou, Castelul Versailles, Muzeul Orsay sau Filarmonica din Paris). Acest spatiu le permite vizitatorilor sa acceseze, prin intermediul unor tablete, informatii despre picturi, spectacole de balet, dans contemporan, opera sau teatru, piese arhitecturale, obiecte din patrimoniul universal, dar si piese muzicale din repertoriul clasic sau modern.

Toate informatiile stocate in acest muzeu digital sunt in romana si franceza. De asemenea, echipati cu ochelari, telefoane și casti, vizitatorii vor putea accesa aproximativ 40 de video-uri preluate de pe canalele Arte, pentru a experimenta, in varianta 360˚, explorari subacvatice, zboruri pe deasupra muntilor, dar si recitaluri de muzica ori vizite ghidate in muzee importante ale lumii.

Mai multe detalii despre Micro-Folie, AICI.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri