Museum of Senses - locul iluziilor pentru copiii de toate varstele
Muzeul de Arta Recenta - ultimul muzeu privat din Romania in ultimii 110 ani
Singurul muzeu de parfum din Romania
Micro-Folie, muzeul digital cu sute de capodopere din cele mai mari muzee ale lumii
Supernova Planetarium, cel mai mare planetariu din Romania, in salina Slanic Prahova
2 / 5

Muzeul de Arta Recenta - ultimul muzeu privat din Romania in ultimii 110 ani

O cladire neagra, cu o forma bizara, pe Bulevardul Primaverii, numarul 15. Parterul vitrat, pe care se cocoata un corp de caramida neagra, fara geamuri, te poate duce cu gandul la o cladire de birouri, putin iesita din tipare. Sau la casa vreunui milionar excentric, in cautare de intimitate. Este, de fapt, Muzeul de Arta Recenta (MARe), cel mai nou muzeu din Bucuresti si ultimul muzeu privat din Romania in ultimii 110 ani (dupa muzeul Simu, deschis in 1910).

Conceputa ca vila privata in 1939, cladirea originala a fost asociata cu nomenclatura comunista, fiind resedinta temporara a Anei Pauker, ministru de externe si port-drapel stalinist in Romania.

Muzeul de Arta Recenta s-a deschis in octombrie 2018 si este conceput pe bazele unei colectii private de arta, apartinand, in mare parte, lui Roger Akoury, un antreprenor discret, originar din Liban, care a construit in Romania mai multe afaceri in domenii precum farma - Sensiblu sau optica medicala - OPTIblu. Muzeul are atat o colectie permanenta, cat si sase colectii temporare pe an.

Colectia permanenta MARe (care cuprinde 125 de lucrari in prezent) propune o perspectiva unica asupra artei romanesti din perioada dictaturii comuniste (incepand din 1965) pana la Revolutia din 1989, dar si asupra directiilor artistice actuale, fiind surprins procesul de re-modernizare a discursului artistic romanesc dupa renuntarea la ideologia realismului socialist. Aceasta perspectiva este realizata prin pictura, sculptura, instalatie, fotografie, obiect, colaje, arta conceptuala si video.

Mai multe despre Muzeul de Arta Recenta, ce poti vizita si povestea lui,
AICI.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri