1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
9 / 10

9. "The Alchemist" de Paulo Coelho

"Paulo Coelho realizeaza unul dintre genurile mele preferate, mitul ca o metoda de a inspira toti cititorii, in special antreprenorii. In primul rand, cartea te provoaca sa ai o viziune vasta, dar te si invata ca, pentru crearea si urmarirea acestei viziuni, ai nevoie de multa munca si cel mai probabil te va duce intr-o calatorie foarte lunga."

"Pentru mine, observarea este cea mai importanta calitate a unui inovator. Iar observarea naturii este centrala pentru schimbarea technologica de-a lungul timpului. Un proiect de robotica din 2016 de la UC Berkley, care simula un gandac, este numai unul dintre exemplele moderne. In plus, intelegerea naturii umane este esentiala pentru a fi un bun manager."

“In tot ce a scris, Coelho sustine faptul ca inspiratia pura vine dintr-un loc calm si tacut. In mod clar, acest lucru nu este posibil daca nu permitem niciodata mintilor si trupurilor noastre putin timp departe de e-mailuri, SMS-uri si munca. In final, cartea ajunge de unde a plecat, amintindu-ne ca puterea cu care ne atingem visurile este in interiorul nostru si este acolo inca de la inceput. Ganditi-va la asta ca o variatie a temei filmului Star Wars: Forta este inauntrul tau.”

- Stephanie Newby, CEO al Crimson Hexagon

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri