Noaptea Devoratorilor de Publicitate
TIFF la Cluj
Concert Suede la Bucuresti
Piesa Macbeth de William Shakespeare la TNB
Duatlon Tara Barsei, prima editie, la Rasnov
Festivalului International de Teatru Sibiu 2011
Concertele Beck’sperience: IAMX si Monarchy la Bucuresti
Concert in memoria lui Adrian Paunescu la Saliste
Festivalul urban FatzaDa 2011 la Brasov
Opera Boema de Giacomo Puccini la Cluj
2 / 10

TIFF la Cluj

TIFF este primul festival international de film din Romania, fiind infiintat in anul 2002 si organizat de catre Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc.

De-a lungul celor noua editii deja desfasurate, TIFF s-a putut mandri cu prezenta a numeroase personalitati de marca ale cinematografiei mondiale. La TIFF, au fost prezentate in premiera multe dintre filmele care au marcat istoria cinematografiei romanesti recente: Occident, Moartea domnului Lazarescu, Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, California Dreamin’(Nesfarsit) si castigatorul Palme D'Or in 2007 - 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, precum si Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, Marti, dupa Craciun sau Aurora filme prezentate in programul Festivalului de la Cannes 2010, potrivit Mediafax.

In cadrul editiei din acest an a festivalului, JTI, ca partener principal al festivalului prezinta proiectia speciala a filmului Pina, dedicat legendarei Pina Bausch, supranumita si "coregrafa sufletelor", cea care a revolutionat teatrul-dans si a pus bazele dansului contemporan. Filmat in trei dimensiuni cu ansamblul Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, acest muzical de lung-metraj portretizeaza inimitabila arta creata de celebra coregrafa germana, decedata in vara lui 2009. Pelicula a fost prezentata in premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin, din 2011.

In cadrul TIFF, Pina va fi proiectat pe 4 iunie, la ora 20:30, la cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri