Marius Ghenea, FIT Distribution
Horatiu Florescu, The Advisers/Knight Frank
Walter Friedl, Lacerta Winery
Petru Berciu, BDG Import
Cristian Ustinescu, DTZ Echinox
Mihai Matyas, La Fantana
3 / 6

Walter Friedl, Lacerta Winery

Dupa o cariera diplomatica de 27 ani, Walter Friedl (foto) este in prezent reprezentant al grupului de proprietari Lacerta Winery, producator care a intrat recent pe piata vinurilor premium din Romania. Declara ca prefera intotdeauna pentru o masa de afaceri un vin local de buna calitate. “Nu as comanda niciodata un vin italian in Paris. Ar putea fi periculos….Din experienta mea de diplomat si om de afaceri aproape toti vizitatorii straini ar vrea sa incerce mai multe vinuri romanesti bune decat marci importate”, spune reprezentantul Lacerta Winery.

Omul de afaceri alege bautura pe care o serveste in cadrul unei intalniri de afaceri in functie de partener, de contextul intalnirii, increderea pe care o prezinta selectia de vinuri a respectivului restaurant si pret.

“In timpul pranzului sunt foarte bucuros ca partenerii mei de afaceri romani servesc apa. In timpul unei cine de afaceri sunt din nou foarte bucuros ca partenerii mei servesc de regula vin. Aceste obiceiuri ar fi cu totul diferite de Rusia sau Polonia”, explica Walter Friedl.

In ceea ce priveste regulile pe care le respecta in cadrul unei mese de afaceri, acesta afirma ca nu ar servi niciodata vin daca partenerii sai nu o vor face.
“Am lucrat 27 de ani in diplomatia austriaca pe patru continente. Asa am invatat sa respect aceasta regula. De regula, nu sunt foarte multumit de calitatea vinului adus in sticle deschise. Existe doar cateva restaurante din Romania, printre care as enumara Prime sau Casa di David, unde pot sa fiu sigur ca acele sticle nu sunt tinute deschise timp indelungat”, declara Friedl.

Preferintele sale cuprind vinuri rosii de Bordeaux si vinurile albe de Montrachet. Insa nu refuza un Pinot Grigio dupa orele de lucru pentru a se relaxa ori o Feteasca Neagra sau Alba pentru un blind tasting (testare prin/dupa metoda oarba) alaturi de prieteni apropiati.

Cel mai bun vin pe care l-a gustat vreodata a fost un Chateau Figeac 1995, care in prezent are “din pacate un pret foarte ridicat”, spune Friedl.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri