Dan Adamescu
Nelu Iordache
Gruia Stoica
Ilie Carabulea
Ioan Bene
Iustin Paraschiv
5 / 6

Ioan Bene

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, si oamenii de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean, retinuti de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, au fost arestati preventiv, la finalul lunii mai, de magistratii Curtii de Apel Cluj. Curtea de Apel Cluj a emis, la data de 29 mai, mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele celor trei.

Ioan Bene este proprietarul Napoca Constructii SA, firma care a realizat noua pista a Aeroportului "Avram Iancu" din Cluj-Napoca

Omul de afaceri Ioan Bene, detinatorul societatii de constructii SC Napoca SA, a convenit cu presedintele CJ Cluj sa realizeze in continuare lucrari din etapa a doua a proiectului, in sensul de a construi platforma de parcare aeronave Apron 4, in lipsa oricaror forme legale si transparente de evaluare si acordare a unei astfel de lucrari finantate din bani publici, prin ignorarea principiilor concurentei si transparentei stabilite de legiuitor prin OUG 34/2006 (in lipsa oricarei documentatii, licitatii, contractari)", se mai arata in comunicatul DNA. Procurorii sustin ca, in urma celor convenite cu Uioreanu, Ioan Bene a dispus angajatilor sai construirea platformei Apron 4, lucrare ce a fost inceputa la finele lunii octombrie 2013 si finalizata in luna martie 2014.
De asemenea, in cursul lunii mai, Bene a mai remis presedintelui CJ Cluj suma de 22.320 de lei (echivalentul a 5.000 de euro), suma ce a reprezentat achitarea unui contract avand ca obiect un sondaj de opinie comandat de edilul judetului in contextul campaniei electorale privind alegerile europarlamentare din 25 mai

Pe langa Napoca Constructii, anul trecut omul de afaceri a vrut sa achizitioneze Hotelul Continental din capitala Transilvaniei, cladire pe care a ar fi platit 5 milioane de euro, dupa ce a castigat o licitatie, insa un consilier local a declarat ca va contesta vanzarea. Afaceristul s-a retras mai tarziu din cursa pentru preluarea cladirii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri