Impozit suplimentar pentru monopolurile naturale
Guvernul va taxa firmele care exploateaza resursele naturale
Producatorii de gaze, primele victime ale suprataxarii
Revizuirea impozitarii in agricultura
Inca o palma data mediului de afaceri: pragul pentru microintreprinderi scade
Cresc accizele la bere
Cresterea deductibilitatii la cheltuielile de cercetare
6 / 7

Cresc accizele la bere

Avand in vedere angajamentele asumate de Romania in scrisoarea de intentie cu FMI, Guvernul trebuie sa coreleze cotele de accize pentru bere si bauturile fermentate (altele decat berea si vinul).

Astfel, pentru berea/baza de bere din amestecul cu bauturi nealcoolice, la care ponderea gradelor Plato provenite din malt, cereale maltificabile si/sau nemaltificabile este mai mica de 30%, se va percepe o acciza suplimentara de 10 euro/hl de produs.

In acelasi timp, pentru bauturile fermentate, altele decat bere si vinuri, la care ponderea de alcool absolut (100%) provenita din fermentarea exclusiva a fructelor, sucurilor de fructe si sucurilor concentrate de fructe este mai mica de 50% se va percepe o acciza suplimentara de 25 euro/hl de produs.

De asemenea, proiectul vizeaza cresterea nivelului accizelor pentru bere de la 0,748 euro/hl/grad Plato la 0,8228 euro/hl/grad Plato.

Pentru berea realizata de micii producatori de bere, acciza va creste de la 0,43 euro/hl/grad Plato la 0,473 euro/hl/grad Plato.

In acelasi sens, se propune devansarea cu trei luni a calendarului de crestere a nivelului accizei totale la tigarete.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri