Impozit suplimentar pentru monopolurile naturale
Guvernul va taxa firmele care exploateaza resursele naturale
Producatorii de gaze, primele victime ale suprataxarii
Revizuirea impozitarii in agricultura
Inca o palma data mediului de afaceri: pragul pentru microintreprinderi scade
Cresc accizele la bere
Cresterea deductibilitatii la cheltuielile de cercetare
4 / 7

Revizuirea impozitarii in agricultura

Potrivit unui proiect de ordonanta care vizeaza modificarea Codului Fiscal, Guvernul vrea sa fiscalizeze veniturile din
silvicultura si piscicultura, asemanator veniturilor din activitati independente pentru care venitul net anual se determina in sistem real, cu cota de impozit de 16%.

De asemenea, se doreste revizuirea sistemului de impozitare prin extinderea veniturilor impozabile la activitatile de crestere si exploatare a animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala.

Executivul isi propune astfel sa unifice cota de impozit de 16% pentru veniturile din activitati agricole.

Pe de alta parte, Guvernul va discuta schimbarea modalitatii de impozitare a agricultorilor persoane fizice, astfel incat impozitul sa scada de la 214 lei pe hectar la 85-96,5 lei pe hectar, in functie de suprafata.

Astfel, producatorii de cereale persoane fizice cu mai putin de doua hectare nu nor fi impozitati, ca si pana in prezent, cei care detin intre doua si cinci hectare si care achitau un impozit de 214,5 lei pe hectar vor plati 96,5 lei, iar proprietarii a mai mult de 50 de hectare de teren, care plateau tot 214,5 lei pe hectar, vor fi taxati cu 84,94 lei pe hectar.

"Interesul nostru este de a fiscaliza cat mai mult din activitatea agricola si de a ajuta la comasarea terenurilor", a declarat luni ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, care s-a intalnit la sediul Ministerului Agriculturii cu ministrul de resort, Daniel Constantin, si cu reprezentanti ai patronatelor din agricultura, citat de Mediafax.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri