Posibilitatile de evaziune devin incredibile
Necesitatea schimbarii sistemului IT al ANAF
Europa s-a lipsit de acest sistem de impunere
Masura nu a avut in 2010 suportul AmCham
Firmele nu mai pot deduce TVA decat in momentul achitarii facturilor
Exista totusi si avantaje...
6 / 6

Exista totusi si avantaje...

Reprezentantul CIS, Serban Toader, a explicat ca in prezent TVA este platita in momentul in care factura este emisa, mai exact pana pe 25 a perioadei fiscale in care factura este emisa.

Ca urmare, unul din avantajele platii TVA la momentul incasarii este acela ca societatile furnizoare de bunuri sau prestatoare de servicii nu prefinanteaza plata acestui TVA in cazul in care clientii nu achita factura in timp util.

"Aceasta prevedere legislativa are avantaje pentru o societate mai ales daca clientii au termene de plata foarte mari sau platesc foarte greu. Ar trebui de asemenea sa fie avantajoasa daca clientii intra in insolventa sau faliment", a completat Toader.

In concluzie, exista avantaje si dezavantaje in functie de profilul fiecarei societati (in special IMM-uri, deoarece masura este destinata acestui segment de activitate), a subliniat Serban Toader, dar "ramane de asemenea important de vazut conditiile in care va functiona efectiv pentru a putea determina oportunitatea si eficacitatea completa a acestei masuri“.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri