Problema banilor lichizi
Ce active au nevoie sa fie protejate?
Managementul riscurilor “versus” managementul performantei
Pe ce se axeaza alte companii?
Noi prioritati si evaluari
Lectiile crizei
5 / 6

Noi prioritati si evaluari

Organizatiile au inceput sa introduca schimbari cu privire la natura si frecventa evaluarii riscurilor. Companiile stabilesc ce este important in conformitate cu factorii de plusvaloare pentru activitatea lor si se asigura ca managementul performantei si al riscurilor este integrat, astfel incat sa produca o eficienta si productivitate crescuta.

Companiile au nevoie de un proces logic si coordonat – un cadru privind riscurile si performanta – care sa armonizeze principalele lor programe de management al riscurilor si al performantei cu factorii de activitate, initiativele si activele prioritare pe care doresc sa le protejeze. Managementul riscurilor are succes daca porneste cu o intelegere clara a strategiei, a principalelor initiative care formeaza strategia respectiva, si activele de ordin strategic, financiar, operational care, daca nu beneficiaza de protectie, ar putea impiedica firma sa isi indeplineasca strategia cu succes. Folosind acest cadru comun, organizatiile pot obtine ceea ce studiul nostru releva ca fiind un factor esential si anume o comunicare mai buna la nivel intern, cu consiliul de administratie si cu comunitatea investitorilor.

Eforturi coordonate


Faptul ca o companie respecta reglementarile privind raportarea interna si raportarea financiara prevazuta de legi, coduri sau regulamente nu inseamna neaparat ca foloseste un sistem adecvat de management al riscurilor. In cadrul companiei, pasul urmator ar fi coordonarea identificarii activelor principale ce trebuie protejate si intelegerea locului lor in interiorul organizatiei.

Performanta capitalului de lucru, de exemplu, poate fi dictata de un anumit sector operational. Dimpotriva, pozitia fiscala este realizata la nivel de grup sau societate. A sti care sunt cele mai importante active, si, mai mult decat atat, cine este raspunzator de procesul de protejare si de contribuire la performanta totala este in egala masura de important. Controalele pot fi identificate si perfectionate, daca este cazul. Se pot defini nivelurile de toleranta la risc si se pot introduce sisteme de prevenire din timp, cu stabilirea modalitatilor de comunicare in caz de escaladare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri