Andrei Pitis, Vector Watch: Iesirea din UE a Marii Britanii, un pas inapoi pentru omenire
Trandafir, Farmexpert: Daca ar putea, britanicii ar lua insula si ar muta-o langa SUA
Investitor local, pe cale sa sisteze o investitie de 10 mil. euro intr-o fabrica, de teama impactului negativ al Brexitului asupra Romaniei
Cristina Savuica, Lugera: Angajatorii britanici vor fi mai retinuti in extinderea fortei de munca
Jean Valvis, Valvis Holding: Britanicii nu au izvoare naturale
Ana Maria Papp: Regatul Unit este una dintre multiplele destinatii de studiu din Europa
Marius Bicu, Unilact: Speram intr-o intelegere de liber schimb
Nawaf Salameh, Alexandrion: Factura Brexitului ii va speria pe multi
APMCR: Mii de muncitori s-ar putea intoarce in Romania
6 / 9

Ana Maria Papp: Regatul Unit este una dintre multiplele destinatii de studiu din Europa

Specialistii in educatie peste hotare nu se asteapta ca sistemul de invatamant din Marea Britaniei sa sufere modificari importante, in urma deciziei anuntate de iesire din UE, insa, daca acest lucru se se intampla, Olanda, Danemarca si tarile nordice vor deveni cele mai bune variante pentru tinerii romani.


Ana Maria Papp, manager departament universitati, IntegralEdu, spune ca daca vor aparea schimbari in sistemul de educatie britanic, tinerii romani au la dispozitie mai multe tari in care pot studia in limba engleza.


"Ne asteptam pe termen scurt sa nu existe modificari majore ale optiunilor tinerilor din Romania. In cazul unor schimbari majore, dorim sa reamintim tuturor celor interesati ca Regatul Unit este una dintre multiplele destinatii din Europa care ofera studii de licenta si masterale in limba engleza. Putem da drept exemplu oferta completa de programe de studiu din Olanda si Danemarca, precum si restul tarilor nordice", a precizat Papp.


In Marea Britanie, cea mai populara tara pentru studentii romani, taxele de scolarizare pot ajunge la 9.000 de lire pe an, iar in Scotia la 1.820 lire. In ambele tari tinerii au posibilitatea sa le acopere prin imprumuturi acordate de stat, iar criteriile de eligibilitate sunt usor de atins. In Olanda taxele de scolarizare ajung la 1.984 euro pe an, care pot fi acoperite, de asemenea, prin intermediul unui imprumut, iar in Danemarca invatamantul este gratuit pentru studentii din UE.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri