UE si Zona Euro isi continua declinul
Criza imigrantilor
Criza datoriilor din Grecia
Schimbari politice in Europa de Est
Rusia vrea o divizare Statele Unite - UE
Un calm
Tensiuni intre NATO si Rusia
6 / 7

Un calm "relativ" in Ucraina

Mentinerea unui calm "relativ" in estul Ucrainei va fi esentiala pentru relatia Rusiei cu europenii. Astfel, Rusia isi va folosi influenta asupra separatistilor din estul Ucrainei pentru a retrage armamentul greu din prima linie si amanarea alegerilor din regiunile separatiste, in schimbul unor concesii politice la Kiev cu privire la modificarile constitutionale. Kievul nu va fi in masura sa faca anumite compromisuri cu privire la autonomia din estul Ucrainei, fara a risca un colaps al guvernului, in special inainte de alegerile locale din 25 octombrie.


Guvernul ucrainean ar putea cunoaste presiuni politice mai ridicate in urma acestor alegeri. O puternica opozitie are putea veni din partea grupurilor de extrema dreapta si ultranationaliste fata de Kiev, care incearca sa recunoasca teritoriile separatiste. De asemenea, imprumutul primit de Ucraina de la Rusia in valoare de 3 miliarde de dolari are scadenta in luna decembrie.


Aceasta scadenta va juca un rol important in procesul de negociere dintre Kiev si Moscova, in contextul in care Ucraina se uita la Fondul Monetar International (FMI) pentru asistenta si Rusia incearca sa exploateze un potential default, arata Stratfor.


Ucraina / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri