UE si Zona Euro isi continua declinul
Criza imigrantilor
Criza datoriilor din Grecia
Schimbari politice in Europa de Est
Rusia vrea o divizare Statele Unite - UE
Un calm
Tensiuni intre NATO si Rusia
5 / 7

Rusia vrea o divizare Statele Unite - UE

Diferentele dintre Rusia si Statele Unite se vor complica si mai mult, pe masura ce Moscova va incerca amelioreze sanctiunile europene cu privire la criza din Ucraina, chiar daca implicarea sa militara in Siria va escalada. Actiunile Moscovei au ca scop de a atrage Statele Unite intr-un dialog strategic, in urma caruia Washingtonul sa retraga sanctiunile si sa limiteze implicarea americanilor in periferia rusa, arata agentia de informatii Stratfor.


Pentru aparente, Statele Unite se vor angaja numai in mod tacit in discutii cu Rusia. Washington isi va mentine presiunea economica contra Rusiei si in acelasi timp va reitera garantiile de securitate pentru aliatii sai in fata Rusiei. Moscova va incerca, astfel, sa creeze suficiente diviziuni in cadrul taberei europene pentru a impiedica un vor unanim cu privire la sanctiuni, care vor expira in 2016. Va face lobby puternic, in acest sens, pe langa Germania, Franta si Italia.


Cu cat europenii se vor apropia de Moscova, Rusia va fi capabila sa creeze diferente intre Statele Unite si aliatii europeni, pe masura ce deja se ivesc tabere intre cei care doresc sa negocieze cu Moscova si cei care vor sa mentina o pozitie dura, cum ar fi Polonia si statele baltice.


Kremlin / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri