UE si Zona Euro isi continua declinul
Criza imigrantilor
Criza datoriilor din Grecia
Schimbari politice in Europa de Est
Rusia vrea o divizare Statele Unite - UE
Un calm
Tensiuni intre NATO si Rusia
1 / 7

UE si Zona Euro isi continua declinul

Tema principala pentru Europa in al patrulea trimestru va fi una recurenta: fragmentarea, politica si chiar teritoriala a continentului (de exemplu, Bavaria in Germania). Uniunea Europeana se va confrunta cu trei probleme principale, criza imigratiei extracomunitare si evolutiile politice din Spania si Grecia, noteaza analistii agentiei de informatii Stratfor.


Separat, Germania va cunoaste presiuni interne din partea fortelor conservatoare, ceea ce va forta cancelarul Angela Merkel sa caute in permanenta intelegere, mai ales in cazul imigratilor extracomunitari. Pe de o parte, Germania va introduce reforme pentru a facilita accesul imigrantilor extracomunitari pe piata fortei de munca, iar pe de alta parte, va inaspri politicile in materie de azil pentru a incetini fluxul de imigranti.


Presiuni conservatoare vor exista, de asemenea, si in ceea ce priveste salvarea Greciei. Berlinul va oferi timp suficient administratiei elene de a veni cu un plan de guvernare, dar va solicita Atenei sa-si onoreze angajamentele si va fi dispus sa intarzie plata fondurilor in cazul in care calendarul reformelor nu va fi respectat. Pozitia de cancelar a lui Merkel nu este in pericol, dar dizidentii din partidul sau vor ramane foarte vocali, fortand-o pe aceasta sa caute calea de mijloc.


Europa / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri