Sanctiuni economice suplimentare
Turismul
China
Ucraina, aproape de un colaps economic
Caderea economica a Rusiei
Instabilitate economica globala
O noua cursa a inarmarilor da startul cheltuielilor militare
Preturi mai mari la alimentele de baza
O noua criza a gazelor in Europa?
Amenintarea armelor nucleare
8 / 10

Preturi mai mari la alimentele de baza

Cum Ucraina reprezinta al saselea cel mai mare exportator de grau din lume, investitorii speculeaza ideea ca pretul graului va creste, ceea ce va genera ulterior instabilitate in piata. scrie The Richest. Regiunile vestice al Ucrainei produc cereale, precum grau si porumb, depinzand si de industria serviciilor, cum ar fi turismul.


Economia ucraineana a trecut prin doua recesiuni din 2008, iar in acest an s-ar putea contracta cu 3% din PIB, potrivit autoritatilor. In piata internationala, au avut loc deja majorari de pret la zahar. cafea si soia. Astfel, preturi mai mari la alimente pot duce la o incetinire a cresterii economiilor.


In primul rand, cu o rata ridicata a somajului care se profileaza in viitor si cresterea preturilor la alimente, oamenii vor fi nevoiti sa aloce fonduri pentru mijloace de subzistenta de baza si vor renunta la bunurile neesentiale. In al doilea rand, preturile la alimente mai mari va stimula rata inflatiei sa creasca, ceea ce ar putea forta bancile sa reactioneze prin majorarea ratelor de dobanzi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri