Sanctiuni economice suplimentare
Turismul
China
Ucraina, aproape de un colaps economic
Caderea economica a Rusiei
Instabilitate economica globala
O noua cursa a inarmarilor da startul cheltuielilor militare
Preturi mai mari la alimentele de baza
O noua criza a gazelor in Europa?
Amenintarea armelor nucleare
5 / 10

Caderea economica a Rusiei

Economia Rusiei s-a contractat in primul trimestru cu 0,5%, a declarat ministrul rus al Economiei, Aleksei Uliukaev, semnaland astfel riscul intrarii tarii in recesiune, ca urmare a crizei din Ucraina. Intrarea in recesiune presupune contractie economica, raportat la trimestrul anterior, timp de doua trimestre consecutiv.


Multi analisti considera ca Rusia va intra in recesiune din cauza efectelor situatiei din Ucraina, unde este implicata in sustinerea fortelor secesioniste proruse. Ministrul rus nu a facut referire la Ucraina, dar a recunoscut ca economia tarii este afectata de cresterea incertitudinilor si de iesirile de capital, avand drept cauza "situatia internationala". "Situatia economica a devenit si mai incordata, iar factorii interni au fost accentuati de nivelul ridicat de incertitudine privind moneda si pietele financiare, iesirile semnificative de capital si de reticenta investitorilor de a lua decizii in aceasta situatie internationala acuta, care s-a dezvoltat pe parcursul ultimelor doua luni", a spus el.


Ministrul de Finante, Anton Siluanov, a declarat, marti, ca Rusia risca stagnare a PIB in acest an si a avertizat ca economia se confrunta cu "cele mai dificile conditii de dupa criza din 2008", cand a trecut printr-o recesiune puternica. Economia Rusiei a inregistrat anul trecut o crestere de 1,3%, cel mai slab ritm din 2009 si usor sub estimarile analistilor, de 1,4%, ca efect al scaderii investitiilor pe fondul recesiunii din zona euro. In 2012, PIB-ul Rusiei a in registrat un avans de 3,4%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri