Inceputurile
Secretele renasterii Apple
Despre iPad si iPhone 4
Viitorul Apple
1 / 4

Inceputurile

De cand a renuntat la Apple, Wozniak a fondat o serie de companii, printre care se numara si cea producatoare de GPS-uri wireless, Wheels of Zeus, sau un holding care se ocupa cu achizitionarea si dezvoltarea de firme IT, numit Acquicor Technology.

Despre "primii pasi" ai Apple, evolutia spectaculoasa a brandului si viziunea asupra viitorului pe care il va avea compania, a vorbit Steve Wozniak, intr-un interviu acordat publicatiei silicon.com.

Primul model de computer Apple creat de Wozniak a fost, initial, cumparat cu precadere de catre utilizatorii finali; insa, imediat a devenit clar faptul ca tehnologia Apple putea fi folosita cu usurinta si de catre clienti companii. Principalul factor care a contribuit la largirea publicului tinta pentru computerele produse de companie a fost, potrivit co-fondatorului Apple, programul VisiCalc al Apple II, care a transformat "calculatorul personal" intr-un instrument de business.

"Am lansat VisiCalc si, dintr-o data, vanzarile noastre au crescut de zece ori pe segmentul micilor companii. Ne-am zis: «Doamne, piata aceasta poate construi un business. Va trebui sa dezvoltam un nou aparat, care sa fie adaptat segmentului enterprise.»", a spus Wozniak.

Apple a inceput sa angajeze tot mai multi dezvoltatori, iar obiectivul companiei a devenit curand acela de a "schimba cumva lumea calculatoarelor".

In tot acest timp, Steve Wozniak a ramas dedicat crearii de hardware si ingineriei si a preferat sa nu se implice si in partea de business. "Nu-mi place sa intru in conflicte si discutii, asa ca am decis ca m-as descurca de minune doar pe partea de inginerie. De asemenea, mi-a facut placere sa arat ca pot obtine foarte multe cu foarte putin, la un cost mic. In final, acest lucru a ajutat businessul Apple, deoarece atunci cand iti poti crea produsele cu putin si le poti vinde cu mai mult, e ca si cum ai cucerit lumea."

Sursa foto: http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Wozniak


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri