Avantajele si dezavantajele unui dezvoltator de soft educational
Programe si companii implicate in educatia copiilor pana in 10-12 ani
Ce fac copiii romani pe Internet
2 / 3

Programe si companii implicate in educatia copiilor pana in 10-12 ani

1. Gradinita IT este un proiect dezvoltat in cadrul Gradinitei Bambi din Bucuresti prin care se doreste initierea copiilor in lucrul cu calculatorul.

Acesta a fost lansat cu aproximativ 12.000 de euro, banii fiind investiti de Cristian Lacraru si mai multe firme din IT, printre care Asus, D-Link, Intel si Logitech.

Cursurile sunt alcatuite din opt ore de lucru (doua pe saptamana) si costa 200 de lei. Se pot inscrie copii cu varste intre patru si sapte ani, indiferent de gradinita din care fac parte. Grupele sunt formate din maximum zece copii, iar intr-o luna se lucreaza cu cel mult patru grupe.

Cand a lansat proiectul anul trecut, Lacraru estima un profit de circa 100.000 de lei, insa suma nu a fost atinsa datorita investitiilor. El isi doreste deschiderea a inca doua centre in Bucuresti in urmatoarea perioada.


2. IBM KidSmart a inceput in Romania in 2007. Pana acum au fost investiti aproape 400.000 de euro, calculatoarele IBM concepute pentru copii fiind utilizate de 12.000 de prescolari din 260 de gradinite din toata tara.

Din 1999, de cand a fost lansat proiectul la nivel mondial, au fost investiti aproximativ 106 milioane de dolari pentru dotarea a 21.000 de gradinite din peste 60 de tari.


3. Magic Desktop a fost in urma cu doua saptamani de UPC Romania si Ministerul Educatiei. Softul pentru educatia copiilor pana in 12 ani poate fi descarcat gratuit de pe site-ul companiei care anul trecut a avut afaceri de 123,4 milioane de euro.

Programul ii ajuta pe parinti sa-si controleze copiii in timp ce acestia navigheaza pe Internet, iar, pe de alta parte, copiii pot invata prin diverse jocuri sa citeasca, sa scrie si sa socoteasca.

4. Intuitext este compania de software educational a Softwin, grup din care mai fac parte Ascenta (divizia de consultanta si servicii IT), Paxato (divizia de contact center) si incubatorul Softwin.

Compania ofera programe software pentru nivelul primar, gimnazial si liceal. Potrivit reprezentantilor Intuitext, cele mai bine vandute softuri sunt cele pentru elevii din scoala primara si cele de matematica de gimnaziu.

In 2003, Intuitext a lansat didactic.ro, portal dedicat cadrelor didactice, si olimpiade.ro, portal pentru concursuri si olimpiade scolare.

5.
Compania Siveco, cu afaceri de circa 50 de milioane de euro anul trecut, este printre cei mai implicati producatori locali in realizarea de software pentru educatia copiilor.

Programul lansat de producatorul de soft pentru copiii de clasa se numeste EduCreativ si cuprinde lectii de cunoasterea mediului, matematica, limba romana, drepturile copiilor si reguli de circulatie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri