Primul an de criza
Luminita de la capatul tunelului
Opinii de manageri
Piata muncii din sectorul IT nu a ramas ferita de criza
3 / 4

Opinii de manageri

Eduard Dimitriev, Power Net Consulting: Pentru ca domeniul IT sa isi revina, la fel ca si altele, ar trebui reluate investitiile efectuate atat de catre sectorul public, cat si de cel privat. Este nevoie de retehnologizare si sunt multe domenii in care fiecare va trebui sa faca investitii pentru buna functionare si eficientizare – investitii hardware sau software. Tinand cont de conditiile actuale, consideram ca in anii urmatori vor exista cresteri mici, dar sanatoase.

Camil Perian, Skin: Industria IT va incepe sa-si revina din momentul in care vor creste veniturile ca urmare a relaxarii creditelor pentru nevoi personale.

Calin Rangu, IIRUC Service: Piata serviciilor IT in 2010 va inregistra o crestere. Deja revenirea se simte, probabil cel mai clar se va vedea din al doilea trimestru, daca nu apar alte determinari negative externe sau interne. Inceputul anului este clar diferit fata de cel din 2009: sunt proiecte, sunt initiative, se construieste si se dezvolta. (IIRUC Service vrea afaceri de aproape 13,6 mil euro in 2010)

Horia Hahaianu, Teletrans: Evolutia economiei globale si nationale este intrinseca revenirii sectorului de telecomunicatii.

Liviu Dragan (foto), TotalSoft: Ca sa vorbim de o revenire (a pietei IT, n.r.) trebuie sa vorbim de mai multi factori, cel mai important fiind cel al evolutiei economice pozitive, per ansamblu. Controlul costurilor va fi in continuare o prioritate pentru orice firma, fiind dublata de actiuni de optimizare a proceselor interne si de crestere a productivitatii.

Tiberiu Dobre, HP: Se preconizeaza ca anul 2010 nu va aduce modificari majore pe piata IT din Romania, aceasta ajungand la nivelul de dinainte de criza abia in 2011. Imbucurator este ca declinul pietei a incetat, iar in Romania ne aflam din nou pe un trend usor crescator. Daca aceste semne bune vor fi confirmate in urmatoarele doua trimestre, putem spune ca piata IT din Romania a traversat deja perioada de criza.

Horatiu Berdila, Romsys: Este greu sa facem prognoze credibile in acest moment. Ne asteptam sa avem mai multe raspunsuri la finalul anului trecut, insa nu au fost lamurite multe aspecte importante ale industriei. Semnele de intrebare persista si la inceputul acestui an. Sectorul IT in 2009 a avut o pozitie mai buna fata de celelalte segmente afectate de criza si are toate sansele sa se mentina, astfel incat sa reziste la aceste turbulente prelungite ale economiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri