Investitia unui business angel garanteaza succesul unei afaceri?
Avantaje si dezavantaje ale unui business angel
Despre planul de afaceri si negocierea cu un business angel
Criterii de analiza a proiectului
Relatia cu un business angel
Un business-angel, solutia potrivita?
Strategia afacerii
6 / 7

Un business-angel, solutia potrivita?

Marius Ghenea: Cum ati ajuns la concluzia ca un partener de tip business-angel este solutia potrivita pentru proiectul dvstra? Cum ati ajuns in mod specific la business-angel, cum ati intrat in contact cu el?

Radu Mircescu, director general si partener VikingProfil:
Exista tipuri si modele de afaceri-chiar tipare,nu reinventam roata.Parteneriatul de tip antreprenor-business-angel are caracteristicile-chiar arhetipurile-sale:anumite nevoi,tip si nivel de finantare,planificare si know-how si nu in ultimul rind:un scop definit al afacerii,in cazul VikingProfil: un exit cu un anumit nivel de multiplicare a investitiei si intr-un anumit timing.

Pe Marius Ghenea l-am "gasit" prin recomandarea unei cunostinte comune:executive-ul unui important fond de investitii care a considerat ca afacerea propusa de mine se potriveste perfect pe profilul acestuia.

Traian Cristea, General Manager si partener FIT Distribution:
Nu a fost cazul, intrucat am intrat in business-ul FIT Distribution doar in anul 2005, respectiv in a doua etapa de dezvoltare a companiei.

Madalin Durca, Marketing Manager si partener PCfun.ro: nu este cazul, deoarece eu nu am intrat in proiectul PCfun.ro decat dupa start-up

Simona Opris, Manager si partener Casia Communications: Casia Communications, mai exact proiectul ADDMIRROR a beneficiat in vara anului 2007 de o investitie de tip business-angel din partea d-lui Ghenea, in urma participarii la emisiunea televizata Arena Leilor. Investitia initiala a fost de ca. 100 mii euro si la acest nivel, o investitie de tip business-angel era cea mai potrivita iar noi (eu si colega mea Carmen ca si partenerele fondatoare ale firmei Casia) am considerat ca Arena Leilor este o excelenta oportunitate de a ne prezenta proiectul si de a convinge unul sau mai multi “lei” din Arena sa investeasca in proiectul nostru.

Adrian Cimpoeru, General Manager si partener Orbital Solution: Sigur, este probabil singura solutie posibil la acest nivel: banca nu iti imprumuta bani pentru un proiect start-up iar fondurile de investitii nici nu vor sa auda de proiecte mici. Si atunci, singura solutie este sa gasesti un business-angel, care te sustine nu doar financiar, ci si cu toata experienta lui de business, care este mult mai ampla decat a unui tanar antreprenor la inceput de drum!

Cristi Iorga, Administrator si partener Italian Coffee Concept: Un “business angel” se bucura in primul rand de notorietate in ceea ce priveste disponibilitatea lui pentru acest gen de afaceri, iar pe langa acest lucru, dispune si de experienta crearii si dezvoltarii unui start-up. Am fost recomandat domnului Ghenea de catre o cunostinta comuna.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri