RCS&RDS mai incearca la Londra
Axigen intentioneaza sa listeze la Bucuresti
Genesys asteapta o cifra de afaceri de 50 mil dolari inainte de listare
Florin Taples vrea sa listeze Bitdefender la Bursa
Retailerul Altex, listat in 2009?
Wizrom vrea pe bursa in 2010
Octavian Radu vaneaza Bursa
1 / 7

RCS&RDS mai incearca la Londra

RCS&RDS, compania detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari, a dat tonul intentiilor de finantare prin listarea la bursa. Operatorul a mizat pe bursa londoneza pentru a atrage fonduri de 500 milioane de dolari prin vanzarea a 15% din actiuni sub forma de certificate globale de actiuni (GDR).

Compania anuntase ca va oferi initial un numar de aproximativ 74,43 milioane de certificate, avand o optiune de suplimentare a ofertei, cu alte 4,96 milioane. Listarea a fost amanata din cauza conditiilor nefavorabile. Operatorul RCS & RDS estimeaza ca va intra pe Bursa britanica in prima jumatate a lui 2008, potrivit unor declaratii facute de Ovidiu Ghiman, directorul comercial al companiei. Operatorul are insa nevoie de capital pentru dezvolatrea retelei 3G, pentru care a castigat o licenta inca din anul 2006. Dupa esecul de la Londra oficialii companiei s-au orientat catre un imprumut pentru finatare, declaratiilor din presa.

Analistii considera insa ca RCS&RDS ar trebui sa listeze actiunile la Bursa de Valori Bucuresti, pentru ca BVB "creaza o alta deschidere pentru o companie romaneasca" si ulterior, ar putea sa se listeze pe o alta bursa, cum ar fi cea de la Varsovia, a aratat Vlad Ionescu, analist pentru piata de capital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri