Andreea Barbu, Avangate: fetele programator, mai ambitioase
Adriana Lungu, Siveco: cu perseverenta, poti avea rezultate foarte bune
Stancila Mihaela, Infinit: programarea, o activitate umana ce presupune logica
Andreea Plesea, TotalSoft: programarea, o meserie de care nu te plictisesti niciodata
Corina Belciu, Star Storage: apreciez modul direct al barbatilor de a comunica si actiona
Cristina Ion, Oracle: din facultate am fost primita “in gasca” baietilor programatori
Doina Cosovan, BitDefender: mai usor sa explici unui computer ce sa faca, decat oamenilor
Adriana Barzoiu, Siveco: nu se pune problema diferentierii intre sexe
6 / 8

Cristina Ion, Oracle: din facultate am fost primita “in gasca” baietilor programatori

Cristina Ion lucreaza in domeniul dezvoltarii software de peste 10 ani, inca din perioada facultatii. De-a lungul carierei, a lucrat la proiecte software in diverse domenii – de la telecomunicatii la analiza de cod legacy, specializandu-se in dezvoltare de aplicatii enterprise cross-platform.

In Oracle lucreaza din 2006. Ea a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul UPB, in 2002, avand si un Master in Arhitecturi Avansate de Calcul.

Inca din copilarie m-a atras sa inteleg fenomenele si cauzele lor, domeniul stiintei mi se parea fascinant, iar domeniul IT incepuse sa ia amploare si la noi in tara, astfel ca am vazut o cariera in acest domeniu ca fiind alegerea fireasca. Ulterior, am descoperit ca, pe langa cunostintele tehnice necesare, e nevoie de o gandire analitica foarte buna, de o capacitate de luare a deciziilor rapid si de o intelegere cat mai buna a serviciilor din punct de vedere comercial, iar asta m-a atras din ce in ce mai mult si m-a facut sa-mi doresc mult mai mult de la job decat partea tehnica”, subliniaza Cristina.

Desi este foarte probabil ca in Romania majoritatea angajatilor din IT sa fie barbati, raportul de putere si cunostinte i se pare in cele mai multe cazuri egal.

“N-am simtit niciodata o atitudine de superioritate din partea colegilor barbati. Din contra, inca din facultate ma tratau ca facand parte ‘din gasca’, iar eu n-am avut nici o problema in a ma integra in grup, oriunde am lucrat. In acelasi timp, in cei 7 ani de cand sunt la Oracle am avut destul de multe colege, iar in prezent avem doua femei pe linia directa de management”, spune ea.

Cristina Ion considera ca, asa cum se intampla si in viata, in orice domeniu femeile si barbatii se completeaza reciproc, iar concurenta sau lupta pentru putere nu-si au locul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri