Catalin Paunescu, Star Storage
Bogdan Balaci, Ymens
Mihai Iordache, Microsoft: vem piata, avem capacitate, dar nu folosim tehnologia
Adrian Popa, Romtelecom: Cloudul este in prezent precum serviciile bancare la 1600
1 / 4

Catalin Paunescu, Star Storage

"Inovatia este strans legata de atitudine si, in momentul in care suntem optimisti, lucrurile se misca. Lucrurile nu se intampla singure, pentru ca inovatia este legata de oameni. In ultimii 3-4 ani am simtit pesimism, din pacate. Perioada mai complicata insa a generat mai multa inovatie, s-a activat spiritul de conservare. IMM-urile au simtit criza mai puternic decat orice alta categorie.


IMM-urile nu trebuie doar sa inoveze, ci si sa foloseasca inovatiile create de altii. Tehnologia poate livra aproape orice, insa este foarte important de observat ce este necesar pentru utilizatori.


Nu trebuie inventata bicicleta cu roti triunghiulare sau furculita cu bilute in varfuri. Acestea nu sunt necesare. Inovatia creeaza valoare doar prin executie. Iar acesta este un lucru extrem de important. Cred ca la ora actuala, in Romania, suntem creativi, dar principala problema este executia".


Catalin Paunescu a mai vorbit despre importanta cloud computing-ului, tehnologie care duce la reducerea costurilor pe aproape toate planurile - de la costurile initiale, reducerile costurilor cu personalul si in IT.


Fotografie realizata de Mircea Dragos.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri