Atentie la “nebunii”
Poate cunoaste mai multe despre jobul tau decat tine
Nu exista rucsac gratuit
Lui Bezos ii plac bloggerii
A munci pentru Bezos e greu, dar mai rau e sa-i fii concurent
1 / 5

Atentie la “nebunii”

“Trebuie sa ma caut in buzunare sa-ti arat certificatul care arata ca sunt CEO-ul companiei pentru a te opri sa ma contrazici?” – este citatul dintr-o viitoare carte care arata cum este sa muncesti pentru Jeff Bezos, numit de catre unii concurenti ca “sensei”.

“Daca mai aud o singura data ideea asta, o sa ma sinucid”. Acest citat, conform viitoarei carti "The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon” a lui Brad Stone, este una dintre frazele preferate ale lui Bezos, alaturi de “De ce-mi irosesti viata?”.

Pentru acest volum ce urmeaza a fi lansat marti 15 octombrie, Stone a intervievat sute dintre prietenii, angajatii, fostii angajati si membri ai familiei lui Bezos. CEO-ul insusi a refuzat insa sa ofere interviuri spunand ca este inca “prea devreme” pentru o reflectie asupra istoriei Amazon.

Conform cartii, iata cinci exemple de cum este sa lucrezi pentru Bezos:

Atentie la “nebunii”

Asa numesc angajatii companiei raspunsurile lui Bezos atunci cand “un angajat nu are raspunsurile pregatite sau incearca sa blufeze, sau cauta laude pentru munca altcuiva sau este nesigur si este ezitant in mijlocul unei perioade de criza”. Aceste situatii duc la fraze precum cele subliniate mai sus, scrie BusinessWeek.com.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri