Silviu
Ovidiu
Alexandru Ardelean, component al celei mai bune echipe de Counter-Strike din Romania
Chris “HuK” Loranger - cel mai bine platit jucator de StarCraft
Igor Markeloff (Astana Dragons)
Jerry Raberg, Suedia (21 de ani)
5 / 6

Igor Markeloff (Astana Dragons)

Ucraineanul Igor Markeloff (foto) evolueaza pentru echipa Astana Dragons, singura participanta la competitiile de sport electronic care beneficiaza de intreg suportul guvernului din Kazahstan.


“Am inceput sa joc inca de la varsta de 12 ani, iar primul contact pe care l-am avut cu jocurile s-a petrecut intr-un Internet Caffe. Fratele meu a inceput sa se joace cu un an inaintea mea si el a fost cel care m-a invatat si m-a ghidat spre contactul cu jocurile”, isi aminteste Igor Markeloff, unul dintre componentii echipei Astana Dragons, specializata pe disciplina Counter-Strike.


In competitiile sportive tanarul ucrainean a intrat in 2005, in urma cu opt ani, moment care a coincis cu castigarea unei independente financiare.


“Salariul de jucator legitimat la echipa Astana Dragons imi ofera exact atat cat am nevoie. Ca si ordine de marime al castigului, pot sa va spun ca obtin lunar venituri, in medie, este cam de trei ori mai mari decat salariul mediu din Ucraina”, a precizat tanarul jucator profesionist.


Potrivit site-urilor care monitorizeaza evolutia salariilor din tarile lumii, nivelul mediu al unui castig in Ucraina se ridica la circa 380 de dolari pe luna.


Marleloff a precizat ca nu intentioneaza ca in viitorul apropiat sa renunte la hobby-ul sau.


“Inca ma bucur de competitiile sportive si nu cred ca voi renunta la gaming in urmatorii ani, cel putin nu pana la 30 de ani. Imi place ce fac, iar acest lucru ma motiveaza in fiecare zi”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri