BRD a realizat profit de doua ori si jumatate mai mare decat BCR in T3
Portofoliul de credite al BRD a urcat usor, la 33 mld. lei
2 / 2

Portofoliul de credite al BRD a urcat usor, la 33 mld. lei

Volumul total al creditelor acordate de BRD a ajuns la finalul trimestrului al treilea din 2009 la 33 miliarde lei, fiind cu 8% mai mare fata de 30 septembrie 2008. Creditele pentru persoane fizice au ajuns la 15,8 miliarde lei, in crestere cu 4%, in timp ce creditele acordate companiilor au crescut cu 12%, pana la 17,2 miliarde lei, potrivit rezultatelor financiare publicate de BRD.

Totusi, „se observa in continuare o scadere sensibila a cererii de credite si in trimestrul trei al anului 2009”, au precizat reprezentantii BRD.

Portofoliul de depozite al BRD a ajuns la sfarsitul primelor 9 luni ale anului 2009 la 30,2 miliarde lei, in crestere cu 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Activitatea bancara a suferit si in trimestrul al treilea efectele crizei. Acest lucru s-a intamplat, pe de o parte din cauza lipsei cererii de produse si servicii bancare, mai ales pe piata persoanelor fizice, si pe de alta parte din cauza continuarii cresterii creditelor neperformante. Datorita eficacitatii procedurilor sale interne, masurilor de reducere a cheltuielilor generale si calitatii portofoliului sau, BRD si-a demonstrat capacitatea de rezistenta intr-un mediu dificil”, a declarat Patrick Gelin (foto), presedintele – director general al BRD - Groupe Société Générale.

Costul net al riscului inregistrat de BRD, chiar daca a crescut in mod semnificativ, la 673 milioane lei, ramane in limite acceptabile in actualul context datorita unui bun control al riscului, explica reprezentantii BRD, desi nu precizeaza care este ponderea creditelor neperformante in total portofoliu de imprumuturi. „In ceea ce priveste situatia creditelor neperformante, BRD isi mentine in continuare pozitia mai buna fata de media sistemului bancar”, se precizeaza in comunicatul transmis de institutia de credit.

Cum arata reteaua BRD?

BRD – Groupe Société Générale avea, la sfarsitul lunii septembrie 2009, 2,6 milioane de clienti activi. Banca are 2,2 milioane de carduri active si opereaza o retea de peste 1.450 de bancomate (ATM-uri) si 20 000 de dispozitive pentru plata cu cardul (POS-uri).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri