Perspectivele pietei leasingului de echipamente medicale
Lupta costurilor. Efectele crizei financiare
Planuri. Tendinte
Asteptari 2010
4 / 4

Asteptari 2010

Cu toate aspectele ingrijoratoare din economie, Badic este de parere ca traim vremuri mai bune in ceea ce priveste serviciile medicale private, existand in prezent proiecte de nisa de succes, in opinia sa.

“Proctomed este un asemenea exemplu. Dezvoltam toata linia de proctologie si partea de dermatologie, care credeam ca va fi de succes. Apoi, sper intr-un 2010 ceva mai favorabil pentru sistemul medical privat, dar si de stat. Sper intr-o bugetare a guvernului cat mai buna pentru serviciile medicale de calitate si catre medici de familie care stau la baza domeniului”, adauga acesta.

Totodata, spune Badic, trebuie acordate facilitati medicilor care vor sa lucreze in mediul privat, deoarece, in sistem, o mare problema este resursa umana. “Medicii se satura sa stea in spitalele de stat, cu salarii din ce in ce mai mici sau nu pot lucra in spitalele de stat pentru ca specializarea lor este slab reprezentata”, a mai spus Badic.

Si, nu in ultimul rand, conteaza si cat deconteaza CNPAS pentru serviciile medicale la stat si cat in cel privat, “pentru ca este o discrepanta mare, care favorizeaza statul si nu este corect din punct de vedere competitional”, subliniaza directorul executiv al Medical Finance.

“Sper ca in 4-5 ani sa ne putem compara cu tarile vestice in domeniul serviciilor medicale”, concluzioneaza Badic, cu optimism, pentru Wall-Street.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri