Piata de private banking din Romania este incipienta, dar are potential
Bancile au doua oferte la depozite. Una cu dobanzi mici, alta cu dobanzi mari
Banca a utilizat 80% din linia de 10 mil. euro de la BERD
Pana in 2012, inclusiv, Bank Leumi nu va avea nevoie de capitalizare
1 / 4

Piata de private banking din Romania este incipienta, dar are potential

Bank Leumi Romania a initiat un program ce se va extinde pe o perioada de cativa ani si prin care intentioneaza sa dezvolte puternic, printre altele linia de business de private banking, a declarat, pentru Wall-Street, Laurentiu Mitrache (foto), presedintele executiv al bancii.

„Nu punem accent pe partea de retail pentru ca reteaua noastra este destul de restransa si nu putem atinge volumul eficient de credite de retail care sa ne acopere costurile acestei activitati. Astfel, concentram retail-ul pe persoane cu venituri ridicate si pe partea de depozite cu tendinta ca acesti clienti sa migreze spre ceea ce vrem sa dezvoltam foarte mult, private banking”, a explicat seful Bank Leumi Romania.

Banca mama a institutiei de credit de pe piata locala, Bank Leumi Israel, una dintre cele mai cunoscute banci internationale de private banking, dispune de o retea dezvoltata si ofera posibilitatile de conectare a dorintelor de investitii ale clientilor.

„Nu este un secret ca o piata adevarata de private banking in Romania este incipienta si are potential, dar este o activitate care necesita o planificare gen mecanism elvetian si asta este ceea ce intentionam sa facem”, sustine Laurentiu Mitrache, care a adaugat: „Clientii nostri de retail cu venituri ridicate sunt cei in care vedem potentiali clienti de private banking”.

Putin peste un sfert dintre cele 44 de banci de pe piata locala s-au lansat pe segmentul de private banking: BCR, BRD, Raiffeisen, ING, UniCredit Tiriac, Bancpost, , Millennium Bank, RBS, MKB Romexterra, OTP, Credit Europe Bank si Volksbank.

Definitia luxului de criza: Private banking pentru romanii cu 50.000 euro in cont

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri