Bancpost a mizat pe depozite inca din 2008, la indemnul bancii mama
Banca vizeaza o reducere cu 10% a cheltuielilor totale in 2009
In activitatea bancara, ca si in intreaga economie, criza actuala impune restructurari
Bancpost are suficient capital si este deschisa la orice stres test
2 / 4

Banca vizeaza o reducere cu 10% a cheltuielilor totale in 2009

Ca urmare a unor costuri in crestere cu dobanzile platite la depozite, Bancpost a initiat un program cuprinzator de reducere a altor costuri, precum salariile si cheltuielile materiale.

„Daca profitabilitatea nu este principala noastra prioritate in 2009, evident ca nu este nici ultima. Si daca nu putem influenta conditiile de mediu externe, in schimb exista si lucruri care sunt la indemana noastra – cum ar fi reducerea cheltuielilor operationale. Ca atare, dupa declansarea crizei am initiat un program amplu de ajustare a cheltuielilor, in vederea calibrarii acestora la noile volume de activitate, care datorita crizei sunt mai reduse decat le-am avut in vedere in strategia initiala. In plus, un astfel de program are sens si din punct de vedere moral - este foarte greu sa ii explici clientului ca trebuie sa stranga cureaua pentru a-ti putea rambursa creditul, daca tu insuti nu esti dispus sa faci la randul tau astfel de eforturi”, explica seful bancii.

Astfel, Bancpost intentioneaza sa reduca raportul dintre costuri si venituri (costurile inainte de provizionare) pana la nivelul de 50% la sfarsitul acestui an.

„Chiar daca impactul programului de reducere a costurilor se va resimti mai ales in a doua parte a anului, ne asteptam ca pe ansamblul anului 2009 sa fim cu cel putin 10% sub nivelul cheltuielilor totale de anul trecut, iar aceasta diminuare speram sa ne asigure un cost-to-income ratio de 50% in trimestrul IV al acestui an”, a declarat Mihai Bogza.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri