Inghetarea contributiilor la pilonul II in 2009, o eroare grava
Plafonarea contributiilor ar putea pune in dificultate si jucatorii mari
2009, anul achizitiilor si fuziunilor fondurilor de pensii?
AIG vede consolidare pe pilonul II
Emilia Bunea, ING: Criza poate responsabiliza oamenii fata de viitorul lor
Ioan Vreme, Generali: Protectia creste printr-o mai buna informare
3 / 6

2009, anul achizitiilor si fuziunilor fondurilor de pensii?

Arbitrul pensiilor private analizeaza in prezent doua intentii de fuziune intre fondurile de pensii obligatorii, pe langa cea careia i-a dat deja unda verde preliminara a declarat Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Este cunoscut ca s-au manifestat deja primele intentii de fuziuni. Am acceptat o prima intentie de fuziune si sunt cel putin doua in curs de aprobare", a spus Oancea.

El a adaugat ca, incepand din ultimele luni ale lui 2009 si in prima parte a lui 2010, vor fi luate decizii clare in ce priveste accentuarea si accelerarea concurentei intre administratori.

In luna februarie, CSSPP a autorizat, intr-o prima faza, preluarea prin fuziune a fondului de pensii obligatorii (pilonul II) gestionat de Bancpost de catre Interamerican (in prezent, Eureko), aceasta fiind prima etapa in procesul de autorizare definitiva a fuziunii. Eureko a anuntat si intentia de a prelua fondul KD Pensii.

La finele lui septembrie a anului trecut, grupul Banca Comerciala Romana (BCR), care controleaza BCR Administrare Fond de Pensii, a anuntat ca s-a inteles cu actionarii administratorului Omniasig Pensii pentru preluare, insa CSSPP a respins initial aceasta forma a tranzactiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri