Cresteri usoare doar pentru carduri
Mai multe cereri de credite imobiliare decat se asteptau bancile, in T3
Creditele de consum negarantate au crescut peste asteptari
Cererea de credite a companiilor va scadea in T4
Majorarea dobanzilor scade cererea de credite pe termen lung
Constructiile si comertul, cele mai riscante sectoare
6 / 6

Constructiile si comertul, cele mai riscante sectoare

Riscurile asociate companiilor sunt percepute ca fiind in crestere, inclusiv pentru corporatii. Aceste evolutii sunt corelate cu cele inregistrate in zona euro, unde perceptia negativa asupra riscului de credit s-a declansat inca de anul trecut.

Cele mai riscante sectoare ale economiei sunt considerate, in prezent, constructiile, comertul si tranzactiile imobiliare, conform sondajului BNR.

Pe de alta parte, bancile nu considera ca agricultura ar fi riscanta, datorita unei recolte bogate, si nici sectorul financiar, care prezinta riscuri in scadere.

Perceptia negativa asupra IMM-urilor creste considerabil riscul asociat companiilor, insa, "incepand cu trimestrul III, inclusiv corporatiile sunt privite ca avand risc de credit in crestere fata de perioada precedenta, confirmand inrautatirea standardelor si termenilor creditarii", mentioneaza banca centrala in sondaj.

Aceste evolutii sunt corelate cu cele din zona euro, unde perceptia negativa asupra riscului de credit s-a declansat inca de anul trecut.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri