Emma Popa-Radu: Am inceput sa lucrez in private equity dintr-o intamplare
Ioana Filipescu: Investment banking-ul m-a ales pe mine, si nu invers
Ruxandra Pana: Private equity-ul se potriveste mai bine femeilor in unele situatii
Femeile, o minoritate in M&A
PE+IB=presiune intensa care le-ar indeparta pe femei
 Ziua in M&A incepe la ora 6 :30 si se termina in jur de 12 :00
Pasiunea pentru finante nu este suficienta
5 / 7

PE+IB=presiune intensa care le-ar indeparta pe femei

Unii specialisti din M&A spun ca aceasta zona exercita o presiune intensa care le-ar indeparta pe femei.

Emma Popa Radu si Ruxandra Pana sunt de acord cu aceasta logica, insa Ioana Filpescu o contrazice.

“Sunt presiuni care tin de natura industriei (si nu tintite catre femei) care fac dificila sustinerea unei vieti personale/de familie echilibrata”, explica Emma Popa Radu.

Totusi, tine de fiecare firma in parte sa creeze un anumit grad de flexibilitate, dat fiind ca programul de lucru este aproape „all the time“ nu „full time“, si de abilitatile personale de time management si delegare sau lucru in echipa.

Femeile sunt in general capabile sa mute muntii din loc si sunt foarte rezistente, stiu sa prioritizeze si sa conduca (un proiect, o familie, o echipa sau o afacere). La un moment dat prioritatile se pot schimba – catre management de alte afaceri sau familie”, crede Emma Popa Radu.

De asemenea, Ruxandra Pana confirma ca exista intr-adevar o presiune in industriile de private equity si investment banking, insa totul tine de exercitiu.

Nu vad de ce o femeie nu s-ar descurca intr-o situatie tensionata tot atat de bine ca un barbat. Este adevarat ca e nevoie de o pregatire speciala, de multa ambitie si implicare, dar lucrurile devin mult mai simple atunci cand esti foarte bine pregatita si stii foarte bine care iti sunt obiectivele”, spune directorul de investitii de la Mezzanine Management.

In schimb, Ioana Filipescu nu subscrie la aceste opinii. "Sigur, cred ca exista profesii mai feminine sau mai masculine. Din ultima categorie, pe langa investment banking si private equity v-as putea cita o gramada, despre care nu se vorbeste atat de mult ca ar fi ne-feminine. In fapt, cine spune ca, daca decid ca vor sa faca asta, femeile iau presiunea mai putin bine decat barbatii?", se intreaba Ioana Filipescu, care spune care are multe prietene de profesie avocat sau medic (anestezistelor le-ar ridica o statuie!) care petrec la fel de mult timp ca si o finantista in meserii la fel sau chiar mai solicitante.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri