Tranzactia Asiban-Groupama – O poveste de trei ani
Raiffeisen Investment: Groupama, cel mai lung mandat de M&A din Romania
Rothschild: Pretul, singurul criteriu pe care l-am urmarit
Tuca Zbarcea & Asociatii: Au existat nu mai putin de cinci parti implicate
BRD:  Fiecare cu meseria sa. Noi facem banking
Banca Transilvania: A fost un deal perfect
CEC: Am vrut sa cumparam tot Asiban-ul
BCR:  Vanzarea pachetului Asiban, o miscare naturala
Ce urmeaza pentru opratiunile Groupama din Romania?
Cea mai mare tranzactie din asigurari, pas cu pas
9 / 10

Ce urmeaza pentru opratiunile Groupama din Romania?

In primul rand, Groupama va modifica denumirea companiilor Asiban si BT Asigurari, pentru a marca apartenenta la grupul francez, potrivit directorului general al Groupama, Jean-Francois Lemoux.

"Aceasta este politica grupului. In viitor, luam in calcul fuziunea celor doi asiguratori romani, dar inca nu s-a luat nicio decizie in acest", a afirmat Lemoux.

Acesta a explicat ca in contractul de vanzare sunt prevazute clauze privind mentinerea colaborarii intre Asiban si doi dintre fostii actionari, BRD si CEC, pe o anumita perioada de timp.

Potrivit lui Lemoux, Groupama va reduce ponderea segmentului auto in portofoliul companiilor Asiban si BT Asigurari.

De asemenea, Groupama nu este interesata sa preia compania Unita, scoasa recent la vanzare, a mai spus Jean-Francois Lemoux.

Unita, controlata de Vienna Insurance Group prin intermediul subsidiarei Omniasig, a fost scoasa la vanzare dupa preluarea afacerilor de asigurari ale BCR.

Groupama se gandeste sa-si dirijeze afacerile din Romania in mod unitar, insa forma nu a fost inca stabilita si nici daca firmele controlate de asiguratorul francez vor fuziona, a mentionat Lemoux.

Groupama a preluat in ultimele luni trei jucatori din Romania - BT Asigurari, Asiban si OTP Garancia - si a ajuns sa controleze circa 12% din piata romaneasca a asigurarilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri