Danila - Wimmer, mutarea anului
Rocada la UniCredit Tiriac
Mutari surpriza la CEC
Mutare previzibila la Libra Bank
Bancpost si-a luat sef de la HVB
Grecii au intinerit conducerea Alpha Bank
6 / 6

Grecii au intinerit conducerea Alpha Bank

Sergiu Bogdan Oprescu, 43 de ani, este din luna februarie a acestui an, presedintele executiv al Alpha Bank Romania, dupa ce Radu Gratian Ghetea fusese numit presedinte ne-executiv al consiliului de administratie al banci.

Schimbarile in conducerea bancii au venit ca urmare a unei decizii a consiliului de administratie (CA). Radu Gratian Ghetea il inlocuia atunci in functia de presedinte ne-executiv al consiliului de administratie pe Spyridon Filaretos.

Sergiu Bogdan Oprescu, care era inainte membru al CA si vicepresedinte executiv al bancii, a devenit presedintele executiv al Alpha Bank Romania, inlocuindu-l pe Christos Giampanas, care a fost avansat pe o pozitie superioara in cadrul grupului la Atena, se arata in comunicat.

"Noua componenta a structurilor de conducere din Alpha Bank Romania combina intr-o maniera optima resursele manageriale autohtone si internationale ale grupului Alpha Bank, cu scopul de a atinge obiectivul bancii pe termen mediu - clasarea in primele cinci pozitii ale sistemului bancar din Romania", se mentioneaza in februearie intr-un comunicat al bancii.

Alpha Bank Romania era a opta banca de pe piata romaneasca dupa active la finalul anului trecut si a inregistrat in 2006 o crestere a activelor cu peste 58% pana la 7,15 miliarde lei (2,11 miliarde euro), care echivaleaza cu o cota de piata de 4,15%, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Alpha Bank Romania, filiala locala a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare elene, va deschide pana la finele anului 2010 nu mai putin de 230 de sucursale pentru a-si majora reteaua teritoriala la 300 de unitati



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri