Gilles Sohm: Lucrez de 10 ani in pensii private
Mihai Coca-Cozma: In pensii private, trebuie sa iei decizii ora de ora
Crinu Andanut: Pentru mine, intrarea in pensii private nu a fost un salt inconstient
Adrian Allott: Un bun manager de pensii private trebuie sa fie un bun “politician”
Ioan Vreme: Pensiile private nu sunt un pariu personal
Radu Vasilescu: Am primit prima oferta din pensii private in 2000
Frans van der Ent: Pietele emergente au exercitat intotdeauna o atractie pentru mine
Marius Floarea: Pensiile private nu difera de alte industrii din zona financiara
Damjan Mencej: Ma vad si peste cinci ani in pensii private
8 / 9

Marius Floarea: Pensiile private nu difera de alte industrii din zona financiara

Divizia de pensii a OTP este condusa de Marius Floarea, seful OTP Fond de Pensii, care isi aminteste ca in octombrie anul trecut a primit propunerea de a lucra in industria pensiilor private.

“Stiam ca este o piata extrem de puternica la nivel mondial (peste 30 % din resursele fondurilor de investitii si lichiditatilor bursiere la nivel mondial provin din fondurile de pensii) aceste forme de economisire fiind folosite pe scara larga pe plan international”, ne-a spus Floarea.

Marius Floarea nu crede ca aceasta etapa din viata sa profesioanala reprezinta un pariu, ci o experienta prin care le-ar recomanda tuturor managerilor sa treaca daca au ocazia. In primul rand, acesta apreciaza capacitatea de reactie rapida, schimbarile strategice implementate rapid reprezinta cel mai important castig.

Seful OTP Fond de Pensii nu crede ca exista diferente intre a conduce o companie de administare a pensiilor private si o alta compania din zona financiara. “Managementul inseamna acelasi lucru indiferent de obiectul de activitate iar mesajul principal este similar: transferul de incredere catre clienti”, comenteaza Marius Floarea.

Reputat specialist in asigurari, Floarea s-a a ocupat anterior pozitia de Director al Directiei Marketing si Administrare Retea in cadrul BCR Asigurari.

OTP Fond de Pensii, care opereaza pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), estimeaza ca va administra active de 15-20 milioane euro in 2008.

Presedintele OTP Fond de Pensii estimeaza ca activele administrate la nivelul intregii piete se vor ridica la 150-200 milioane euro in anul urmator.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri