Gilles Sohm: Lucrez de 10 ani in pensii private
Mihai Coca-Cozma: In pensii private, trebuie sa iei decizii ora de ora
Crinu Andanut: Pentru mine, intrarea in pensii private nu a fost un salt inconstient
Adrian Allott: Un bun manager de pensii private trebuie sa fie un bun “politician”
Ioan Vreme: Pensiile private nu sunt un pariu personal
Radu Vasilescu: Am primit prima oferta din pensii private in 2000
Frans van der Ent: Pietele emergente au exercitat intotdeauna o atractie pentru mine
Marius Floarea: Pensiile private nu difera de alte industrii din zona financiara
Damjan Mencej: Ma vad si peste cinci ani in pensii private
7 / 9

Frans van der Ent: Pietele emergente au exercitat intotdeauna o atractie pentru mine

Compania Interamerican Pensii Private este condusa de olandezul Frans van der Ent, seful Interamerican Romania.

Olandezul lucrez de foarte mult timp in industria pensiilor private, de peste 10 ani de zile. Managerul a avut ocazia sa adune experienta atat pe piete dezvoltate, cum este cea olandeza, unde si-a fundamentat cunostintele in cadrul unei corporatii mari, dar si pe pietele aflate in curs de dezvoltare, asa cum este cea slovaca.

“Piata romaneasca nu-mi era necunoscuta nici inainte de a deveni CEO Interamerican Romania. Pietele emergente au exercitat intotdeauna o atractie pentru mine si pentru ca am adunat experienta pe o piata similara am acceptat provocarea lansata de Interamerican Romania”, spune Frans van der Ent.

Piata romaneasca de asigurari ofera majoritatea produselor pe care le gasesti in piata internationala de asigurari, in opinia olandezului. Totusi, acesta considera ca ceea ce ii lipseste este cadrul legislativ care sa stimuleze o crestere semnificativa. De exemplu, piata de asigurari de sanatate va cunoaste o crestere rapida daca legea va defini pachetul de baza acoperit de stat. De asemenea, Frans van der Ent este convins ca industria asigurarilor va creste odata cu cresterea produsului intern brut pe cap locuitor.

“Pentru piata pensiilor private obligatorii as mentiona lipsa de flexibilitate, faptul ca este obligatoriu ca un administrator sa detina un singur fond de pensii. Nu stiu cat de inteleapta este aceasta decizie de a avea un singur fond administrat privat, mai ales daca ne gandim pe termen lung”, spune seful Interamerican. Acesta explica ca exista si studii in acest sens care sustin ca tinerii au o tendinta de a-si asuma riscuri investionale mai mari, fata de cei mai in varsta care au o predilectie spre a-si asuma riscuri prudente.

“Pentru mine pensiile private nu mai sunt un pariu, sunt o experienta pe care o detin si pe care incerc sa o aplic cu succes si pe piata romaneasca, alaturi de Interamerican Romania”, enunta Frans van der Ent.

Frans van der Ent a ocupat anterior pozitia de Director General al ING Asigurari de Viata si Pensii Slovacia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri