Majorarea impozitelor va accentua recesiunea
Inflatia va urca, leul se va deprecia si deficitul tot nu se va redresa
Oamenii de afaceri, tot mai descurajati
FMCG: Dupa 20 de ani, someri in propria firma
Oameni de afaceri: Impactul nu va fi unul pozitiv
Imobiliare: Preturile apartamentelor noi vor creste din nou
Companiile cu marja mica de profit vor fi primele victime
Dezastru pentru economie: Efecte negative asupra iesirii tarii din recesiune
Ghenea: Romania ar putea reveni la perioada de la sfarsitul anilor '90
Majorarile fiscale vor dinamita bugetele de salarii in companii
Falimente si afaceri la negru in industria turistica
Cota unica va afecta investitorii la Bursa si SSIF-urile
Asigurari: Primele vor creste, iar economia se poate bloca
6 / 13

Imobiliare: Preturile apartamentelor noi vor creste din nou

Valentin Ilie (foto), CEO al companie de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania, este de parere ca majorarea TVA la 24 sau 25% este o masura care se va reflecta in primul rand in piata apartamentelor noi, unde preturilor vor incepe sa creasca din nou.

“Daca TVA va creste cu cinci-sase procente, dezvoltatorii vor fi nevoiti sa creasca cu aceleasi procente preturile apartamentelor nou finalizate. Astfel, putinul interes al clientilor pentru locuintele noi se va muta pe segmentul celor vechi si multi dezvoltatori ar putea da faliment”, afirma seful Coldwell Banker.

O opinie asemanatoare legata de preturile apartamentelor impartaseste si Anca Grigorescu, partener fondator al casei de avocatura bpv Grigorescu.

“Persoanele fizice si persoanele juridice care nu vor putea deduce TVA vor suporta diferenta dintre pretul cu cota actuala de TVA si cota majorata de TVA. Ramane de vazut daca va fi pastrata cota redusa de TVA la livrarea locuintelor ca parte a politicii sociale. In cazul in care aceasta cota nu va fi mentinuta, persoanele care achizitioneaza apartamente incluse in aceasta politica vor fi principalele victime”, subliniaza avocatul.

Preturile apartamentelor noi din Bucuresti au scazut in luna aprilie cu 4,1% fata de luna trecuta, ajungand la 1.445 euro/mp de suprafata utila, in scadere cu 12,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit celui mai recent studiu realizat de portalul imobiliare.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri