Majorarea impozitelor va accentua recesiunea
Inflatia va urca, leul se va deprecia si deficitul tot nu se va redresa
Oamenii de afaceri, tot mai descurajati
FMCG: Dupa 20 de ani, someri in propria firma
Oameni de afaceri: Impactul nu va fi unul pozitiv
Imobiliare: Preturile apartamentelor noi vor creste din nou
Companiile cu marja mica de profit vor fi primele victime
Dezastru pentru economie: Efecte negative asupra iesirii tarii din recesiune
Ghenea: Romania ar putea reveni la perioada de la sfarsitul anilor '90
Majorarile fiscale vor dinamita bugetele de salarii in companii
Falimente si afaceri la negru in industria turistica
Cota unica va afecta investitorii la Bursa si SSIF-urile
Asigurari: Primele vor creste, iar economia se poate bloca
12 / 13

Cota unica va afecta investitorii la Bursa si SSIF-urile

Majorarea cotei unice de la 16% la 20% implica si o crestere a banilor pe care investitorii de pe piata de capital o vor da statului. Cresterea cotei unice inseamna pentru un investitor un castig cu 4% mai mic sau o pierdere mai mare, in conditiile in care din valoarea tranzactiei trebuie scazut comisionul brokerului si impozitul pe venit.

De asemenea, majorarea cotei unice va avea un impact si asupra caselor de brokeraj in conditiile in care investitorii vor fi dispusi sa plaseze mai putini bani pe piata de capital pe fondul cresterii impozitului pe venit.

“In mod clar, nu ne putem bucura de aceasta perspectiva a majorarii impozitelor si taxelor. Guvernul a avut ocazia sa reduca din cheltuielile bugetare, iar acum, pentru ca nu a fost in stare sa faca acest lucru, apeleaza la masuri destul de drastice”, a declarat Razvan Pasol (foto), managerul casei de brokeraj Intercapital Invest.

El spera ca guvernantii tarii se vor gandi “cu mare atentie” cum si daca vor aplica aceste majorari, deoarece economica, per ansamblu, va fi afectata de aceste masuri.

Alin Brendea, vicepresedinte la Prime Transaction, este de parere ca un impozit marit descurajeaza activitatea economica, iar majorarea cotei unice va lasa mai putini bani populatiei, investitorilor si totodata companiilor.

“Daca se va aproba o crestere limitata scaderea lichiditatilor va fi una reziduala, nu se va vedea prea mult in economie, insa daca majorarea cotei unice se va face cu 4-5% aceasta va avea o influenta semnificativa, dar care nu va fi vizibila de la o zi la alta”, apreciaza Brendea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri