Basescu, despre romanii din diaspora:
PSD va contesta alegerile
Criticile OSCE legate de votul din Romania
3 / 3

Criticile OSCE legate de votul din Romania

Misiunea restransa a OSCE de observare a alegerilor din Romania recomanda autoritatilor romane sa publice rezultatele votului pentru fiecare sectie in parte, avand in vedere ca diferenta dintre cei doi candidati este foarte stransa, scrie 9AM.

"Ar fi binevenit din partea AEP sa publice rezultatele votului pentru fiecare sectie in parte, mai ales ca diferenta dintre cei doi candidati este foarte mica", a declarat Vadim Jdanovici, cel care conduce misiunea de observare a OSCE.

In plus, acesta a spus ca este de preferat ca aceste rezultatele sa fie accesibile cat mai curand posibil pentru sporirea transparentei.

Jdanovici a declarat ca evaluarea generala a alegerilor va depinde si de etapele ramase ale procesului electoral: centralizarea datelor, anuntarea rezultatelor si rezolvarea sesizarilor si contestatiilor.

"Noi nu validam alegeri, doar observam un proces. Noi ne referim la fapte, nu facem speculatii. Alegerile s-au desfasurat, in general, in conformitate cu standardele OSCE, dar autoritatile trebuie sa faca demersuri cat mai rapide pentru remedierea neajunsurilor sesizate", a punctat oficialul OSCE.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri