Acordul cu FMI si CE - in pericol, daca se va intarzia constituirea unui nou guvern
Tehnocrati sau politicieni?
FMI se intoarce in Romania la finalul lunii pentru o noua evaluare
2 / 3

Tehnocrati sau politicieni?

Mircea Geoana, presedintele PSD, sustine ca, daca va trece motiunea de cenzura, partidul pe care il va conduce, impreuna cu sustinatorii motiunii, va propune un guvern de tehnocrati care sa administreze tara pana dupa finalizarea alegerilor prezidentiale.

Consultantul financiar Bogdan Baltazar (foto) este impotriva unui guvern de tehnocrati, desi acest tip de conducere a functionat in tari precum Ungaria. “Nu cred intr-un guvern de tehnocrati. Ne trebuie un guvern politic si sa rezolvam problemele de pe plan politic”, a declarat, pentru Wall-Street, Bogdan Baltazar.

Pe de alta parte, o echipa de tehnocrati este absolut necesara la Ministerul Finantelor, in opinia analistului Laurian Lungu.

“Este foarte greu sa ajungi sa ai un guvern de tehnocrati. In Parlament sunt politicieni, iar acestia vor sa isi puna oamenii lor. Insa este imperios necesar sa avem o conducere tehnocrata la Ministerul Finantelor pe o perioada mai lunga pentru a putea ajunge la crestere economica, iar partidele politice trebuie sa inteleaga asta”, a declarat economistul de la Macroanalitica.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri