Geoana, candidatul PSD la prezidentiale
Becali in lupta pentru Presedintie cu sloganul
Basescu, in cursa pentru un nou mandat
Intre timp...Romania, in criza politica
2 / 4

Becali in lupta pentru Presedintie cu sloganul "credinta, nadejde si dragoste"

Presedintele PNG George Becali si-a anuntat sambata, 3 octombrie, oficial, intrarea in cursa pentru alegerile prezidentiale din noiembrie si a prezentat ca unica "platforma" sloganul cu care va candida - credinta, nadejde si dragoste, cele trei virtuti teologale.

Becali a anuntat ca a strans 270.000 de semnaturi si isi va depune candidatura pentru presedintia Romaniei, sub sloganul "credinta, nadejde si dragoste".

In ceea ce-i priveste pe contracandidati, Becali a comentat ca, pana in acest moment, considera ca principalul sau adversar este Mircea Geoana, pentru ca Traian Basescu nu si-a anuntat inca participarea la alegeri. "Daca nu candideaza Traian Basescu, iau in calcul intrarea in turul doi, nu vad cine ma poate invinge pe mine", a afirmat el, adaugand ca, in cazul candidaturii lui Basescu, estimeaza situarea pe locul trei.
"Cred ca-l pot bate pe Crin Antonescu", a sustinut el.

Politica de aliante nu a fost stabilita, a mai sustinut Becali, mentionand ca acest aspect va fi discutat dupa prezidentiale, "in functie de cine va castiga".

George Becali a fost reales, pe 18 iulie, in cadrul Congresului extraordinar al PNG-CD, presedinte al partidului, dupa ce a parasit formatiunea politica pe care a creat-o pentru a candida la alegerile europarlamentare pe lista PRM.

Inspirat de experientele avute de cand este europarlamentar, liderul PNG-CD Gigi Becali intentioneaza sa faca din Romania o tara fara droguri, prostitutie, sex-shopuri si sexy-cluburi.

"Dati-mi zece ani de mandat, ca in cinci n-am cum, si veti vedea o Romanie pe care o va iubi si Dumnezeu. Nu veti mai vedea jocuri, sexy-cluburi si sex-shopuri (...) Vreau sa sterg tot cancerul, toata mizeria si toate pacatele din Romania. Am nevoie de zece ani", a promis candidatul PNG.

Becali a renuntat la conducerea PNG-CD in momentul in care a candidat pe lista PRM pentru europarlamentare. Pe 27 mai, PRM si PNG-CD au semnat un pact electoral prin care se angajeaza sa colaboreze "exemplar" pentru europarlamentare, iar George Becali nu excludea o viitoare fuziune, daca rezultatele la alegeri vor fi bune.

Potrivit legislatiei in vigoare, Gigi Becali putea candida pentru un mandat de eurodeputat ca independent sau ca membru al unui partid sau al unei aliante electorale. Ca independent, Becali nu ar fi putut candida pe listele depuse de partidele politice, aliantele politice sau aliantele electorale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri