General Motors, in faliment
Primele reguli pentru programul
Un avion Air France, prabusit in Atlantic
Piata de publicitate online, in crestere cu 70%
ING inchide afacerile din 10 tari
Isarescu vrea un nou mandat
Preturile apartamentelor din Bucuresti raman stabile
BERD face prima investitie de tip private equity intr-o companie cu capital romanesc
Salariul mediu net a crescut la 336 euro
Wienerberger inchide temporar doua fabrici din Romania
7 / 10

Preturile apartamentelor din Bucuresti raman stabile

Dupa ce in luna martie, preturile apartamentelor din Bucuresti au inregistrat cea mai mare scadere, in ultimele doua luni fluctuatiile de pret au disparut, arata analiza lunara realizata de compania de consultanta imobiliara Colliers International.

„In luna martie, piata rezidentiala a primit o palma: cea mai mare scadere de la o luna la alta inregistrata pana acum. Un soc de - 20% la nivel de Bucuresti a fost resimtit aproape peste noapte. In luna mai, fiecare sector s-a miscat ca valoare, dar oscilatiile au fost neregulate, fara o tendinta clara”, se arata in analiza Colliers.

La nivel global, BREI (Bucharest Real Estate Index) a scazut cu 1% in luna mai, pana la 1.355 euro/mp (n.r.: mp se refera la suprafata construita a apartamentului plus suprafata teraselor, iar valorile exprimate includ TVA). BREI-V (indicele apartamentelor vechi) si BREI-N (indicele apartamentelor noi) au scazut, fiecare, cu cate un procent.

Cu toate acestea, preturile de vanzare au atins cel mai mic nivel din ultimii trei ani, arata un raport de monitorizare a portalului AnunturiParticulari.ro.

„Preturile de tranzactionare insa sunt mult mai mici si depind de criterii de ordin calitativ, precum zona, tip de imobil sau vecinatati. O garsoniera confort I, intr-o zona rezonabila, poate fi gasita la 35.000 euro, in timp ce apartamentele cu doua camere, cu minim 50 mp, in cartiere precum Rahova, Berceni sau Pantelimon, se vand cu 45.000-50.000 euro”, sustin cei de la AnunturiParticulari.ro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri