General Motors, in faliment
Primele reguli pentru programul
Un avion Air France, prabusit in Atlantic
Piata de publicitate online, in crestere cu 70%
ING inchide afacerile din 10 tari
Isarescu vrea un nou mandat
Preturile apartamentelor din Bucuresti raman stabile
BERD face prima investitie de tip private equity intr-o companie cu capital romanesc
Salariul mediu net a crescut la 336 euro
Wienerberger inchide temporar doua fabrici din Romania
4 / 10

Piata de publicitate online, in crestere cu 70%

Valoarea totala a pietei de publicitate online in 2008 a fost de 72.417.533 lei (aproximativ 19,66 mil. euro), in crestere cu 70% fata de anul anterior, conform celei mai recente editii a studiului ROADS (Romanian Online Advertising Study), realizat de IAB Romania si PricewaterhouseCoopers.

Cei 72.417.533 lei (cu o marja de eroare de doar 8 lei) reprezinta suma neta a vanzarilor celor mai importante regii de publicitate online si publisheri independenti. La studiul IAB au participat 11 jucatori: regiile AdEvolution, ARBOinteractive, Netbridge Investments, Splendid Interactive si publisherii HotNews.ro, Internet Corp, Media Pro Interactiv, Neogen, Realitatea-Catavencu, Rol Online Network si Sanoma Hearst. Cifrele de vanzari ale acestora au fost centralizate si structurate de PricewaterhouseCoopers.

"2008 a fost un an destul de bun pentru publicitatea online in Romania. Ar fi fost si mai bun, daca nu s-ar fi inregistrat regresul din trimestrul 4. Altfel spus, daca n-ar fi fost criza, poate am fi inregistrat inca o dublare a pietii de la un an la altul. Cum asta nu s-a intimplat, ma multumesc doar sa sper ca anul 2009 nu va fi chiar atit de rau dupa cum se speculeaza sau se interpreteaza semnalele de pina acum", a declarat Cristi Petriceanu, presedinte IAB Romania.

Raportul complet al studiului, detaliat in aproape 90 de pagini, va fi disponibil gratuit membrilor Asociatiei IAB Romania, impreuna cu raportul similar la nivel european realizat de IAB Europe, asociatia europeana in care IAB Romania este membru fondator. Companiile care nu sunt inca membre vor putea achizitiona acest raport.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri