Recesiune tehnica
Bancile vor relua creditarea, insa nu in aceleasi conditii ca inainte de declansarea crizei
Exporturile isi revin
Previziune Citi: Un leu mai puternic pana la finele acestui an
Afacerile Allianz-Tiriac: Declin de 4,5% in T1
Profitul ING Romania din T1, similar cu cel obtinut la nivelul intregului an 2008
Scaderi puternice pe Bursa. Revenire, la final de saptamana
BCR restructureaza 20.000 de credite de retail
Dan Ioan Popp: Solutia iesirii din criza consta in schimbarea regulilor
Industria pharma, rezistenta la criza. Avans de 6% in T1
10 / 10

Industria pharma, rezistenta la criza. Avans de 6% in T1

Piata farmaceutica din Romania a atins in primul trimestru din 2009 valoarea de 466,5 milioane euro, in crestere cu 6%, in euro, fata de perioada similara a anului precedent. Potrivit companiei de analiza si studii de piata Cegedim , in moneda locala, piata farmaceutica locala a crescut cu 22,5%, ajungand la valoarea de 1,99 miliarde lei.

Cel mai mare aport la aceasta evolutie l-a avut piata de retail, urcand cu 23%, in timp ce piata de spital a inregistrat un salt de 19,3%.

Cele mai mari vanzari s-au inregistrat la medicamentele pentru sistemul cardiovascular, care au reprezentat in primul trimestru 19,8% din total, urmate de medicamentele pentru sistemul digestiv si cele pentru sistemul nervos, care au inregistrat 13,9 si respectiv 13,6 procente din vanzari.

Pentru intreg anul 2009 Cegedim estimeaza o crestere sensibila a valorii pietei in lei si un usor declin in euro. “Pentru anul acesta prognozam o crestere de circa 10% in lei (intre 8% si 13%) si o scadere de circa 3% in euro (de la -5% pana la +2%), aceste estimari fiind facute pe un curs mediu de 4,175 lei/euro”, a mai spus seful Cegedim Romania.

Din valoarea totala a pietei, primii 10 jucatori detineau o cota de piata de 52,7%, cu vanzari de peste 1 miliard de lei, in timp ce cele mai mari 20 companii reprezentau 71,6% (1,43 miliarde lei) din totalul pietei farmaceitoce autohtone.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri