Raiffeisen: Crestere economica de 2,5% in 2009
BERD taie prognoza la 1%
Liviu Voinea vede recesiune in 2009
ING: Recesiunea pare de neevitat in 2009
Tanasescu: Cresterea economica va fi ‘pe plus’ in 2009
Popa (BNR): Probabilitatea unei scaderi a economiei, redusa
Coface vede o crestere economica de 2%
Prognoza: 2,5% crestere economica
CE: Economia Romaniei va creste cu 1,75% in 2009
Guvernul prevede crestere economica de 2,5%
5 / 10

Tanasescu: Cresterea economica va fi ‘pe plus’ in 2009

Cresterea produsului intern brut (PIB) al Romaniei va suferi o incetinire drastica in acest an, dar e de asteptat ca evolutia economiei sa ramana "pe plus", sustine reprezentantul Romaniei la FMI, in vreme ce unele surse din institutiile internationale sustin ca nu exclud chiar si o recesiune a tarii.

"Este greu de prognozat cresterea economica. Va fi cu siguranta o descrestere foarte puternica la nivelul intregii Europe, inclusiv al Europei Centrale si de Est, si va putea fi vazuta o deteriorare fata de prognozele anterioare", a declarat, citat de NewsIn, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu.

"Cresterea economica a Romaniei in 2009 este pe plus, sigur, dar va fi o descrestere ampla fata de nivelul de aproape 8% de anul trecut", a adaugat Tanasescu.

El a adaugat ca acesta este semnalul clar ca nimeni nu scapa de o asemenea criza.

Unele institutii financiare internationale mizeaza insa pe cresteri mai mici, de circa 1%, si nu exclud chiar o restrangere a economiei, chiar daca aceasta nu va implica neaparat o recesiune tehnica, ce implica o scadere a produsului intern brut pentru doua trimestre consecutiv.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri