Scaderile de la BVB indica un moment propice de investire
Investitia la Bursa: Recomandata pentru orizonturi de timp de peste 6 luni
Riscurile sunt peste tot, dar bursa este mai transparenta
Horatiu Florescu, Colliers: Ne putem astepta la o revenire a randamentelor
Radu Lucianu, CBRE|Eurisko: Preturile sunt in stagnare pe rezidential
Pe ce mizam in a doua parte a anului: Leu sau Euro?
 Unit-linked - Randamentele vor creste odata cu revenirea pietei de capital
5 / 7

Radu Lucianu, CBRE|Eurisko: Preturile sunt in stagnare pe rezidential

“Cu cat produsul are o calitate mai buna, cu atat este mai profitabila si investitia. Un profit maxim si risc minim implica produse de calitate, din punct de vedere al constructiei si tehnic, cu chiriasi de prim rang si cu contracte ce asigura o chirie sustenabila pe termen mediu-lung”, este de parere si Georgiana Anghelus, consultant al Diviziei de Investitii, Colliers International.

Aceasta afirma ca, atata timp cat cererea pentru produse de investitii imobiliare este cu mult peste ceea ce ofera piata in acest moment, nu ar trebui sa existe prea multe riscuri.

“Totusi, anumite riscuri exista pe segmentul de retail, in orasele care se confrunta cu un exces de spatii comerciale raportat la numarul de locuitori. Unele dintre aceste proiecte nu vor mai fi livrate sau vor fi livrate cu intarziere. Altele se vor “chinui” sa supravietuiasca”, a concluzionat Georgiana Anghelus.

In ceea ce priveste randamentele asteptate in a doua partea a anului 2008, Radu Lucianu, Managing Director CBRE|Eurisko, este de parere ca, pe segmentul spatiilor de birouri, acestea se vor situa intre 7,5% si 9%. Potrivit acestuia, pe segmentul rezidential, preturile sunt in stagnare, iar pe cel de terenuri, chiar in scadere.

Pe toate trei segmentele, in cea de-a doua parte a anului 2008, Lucianu afirma ca nu vor exista cresteri ale preturilor, ci eventual scaderi de 10%.

Desi terenurile implica, in opinia managerului CBRE|Eurisko, cele mai mari riscuri dintre segmentele pietei imobiliare, cel care investeste isi poate recupera banii in 15 ani. Cea mai rapida recuperare o ofera birourile, circa 10 ani, in timp ce, pe segmentul rezidential, investitiile pot fi recuperate in 20 de ani.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri