Ștefan Mandachi, Spartan: Atâta vreme cât se finanțează plata unei plăți nedatorate, este de domeniul filmelor cu proști
Dragoș Anastasiu: Ne ia foarte mult timp să punem lucrurile în practică
Cosmin Ulmean, Takko Fashion:
Mohammad Murad, investitor în industria hotelieră: Aș fi acordat mai multă atenție firmelor mici
Wargha Enayati, fondator Enayati Medical City: Avem nevoie de spitale mari, integrate
Adrian Codîrlașu: Estimările Guvernului, ambițioase. Avem nevoie de cât mai mulți bani europeni
Traian Bădulescu - consultant în turism: Turismul nu este considerat prioritate economică națională
Radu Savopol, 5 to go: Locațiile
Jianu, CNIPMMR:  Programul trebuie să conțină obiective asumate clar și bine definite
Cristian Hotoboc, PALMED: Spitale regionale sunt în discuție de ani buni, fără un rezultat
Marius Scuta, JLL Romania: Pentru retailerii cu suprafețe mari suma este insignifiantă
Mirabela Miron, Avisso: Este esențial ca Guvernul să finalizeze normele de aplicare și de implementare a măsurilor propuse
Silviu Pop, Colliers: Orice măsură de sprijin pentru magazinele din mall-uri este binevenită
5 / 13

Wargha Enayati, fondator Enayati Medical City: Avem nevoie de spitale mari, integrate

Planul pentru relansare economică propus de Guvernul Orban prevede construcția a trei spitale regionale în următorii 7 ani, în urma unei investiții de 1,6 miliarde de euro.


”E aproape un vis că Guvernul își asumă din nou construcția spitalelor regionale în următorii 7 ani, deși tot auzim de povestea asta de cel puțin alți 15 ani.”, a declarat dr. Wargha Enayati, pentru Wall-street.ro.


Wargha Enayati construieşte în Bucureşti un proiect medical de la zero (foto în articol), care va cuprinde şi un spital oncologic şi un centru pentru persoanele vârstnice.



Între timp eu nu am putut să nu îmi pun în aplicare proiectul meu investițional. Da, Enayati Medical City este în acest moment singurul spital de mari dimensiuni care se construiește în țară, un ecosistem de spitale de oncologie și geriatrie, ambulatorii și îngrijire integrată, cu un total de 250 de paturi care se ridică în mai puțin de 2 ani și cu 60 de milioane de euro.


Wargha Enayati


Antreprenorul, cunoscut drept un pionier în sistemul sanitar românesc, este de părere că șansa sistemului medical din România, stat sau privat, este să se investească masiv, să se creeze infrastructură spitalicească modernă, să se eficientizeze cea existentă, să se închidă ce nu funcționează și să se axeze pe inovație și schimbare de etică profesională. ”Totodată, este nevoie să se susțină medicina primară și secundară pentru a se degreva spitalele de internările care costă bani mulți”, este de părere Wargha Enayati.


”Avem nevoie de spitale mari, integrate, și eu încurajez orice investitor, dar mai ales statul să renunțe la ideea spitalelor mici multidisciplinare în favoarea ambulatoriilor, a centrelor medicale și a spitalelor de mari dimensiuni”, a declarat acesta.


Reportaj de pe santierul primului "oras medical" dedicat varstnicilor

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri