Autostrada Bucuresti-Brasov
Autostrada Pitesti-Craiova
Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda
Centrala de la Tarnita
Podul Macin
Canalul Siret-Baragan
5 / 6

Podul Macin

Podul de la Macin reprezinta o alta “prioritate absoluta” a Guvernului USL intre 2012 si 2016.

Victor Ponta sustine ca podul de la Macin este un proiect “de care Dobrogea are nevoie”.

Impreuna vom inaugura acel pod, pentru ca vreau sa fiti mai aproape de restul tarii, sa existe o infrastructura care sa ajute judetul si sa folosim orice oportunitate pe care o aveti’, a declarat co-presedintele USL, Victor Ponta citat de financiarul.ro.

Pentru potentialii investitori, cel mai atractiv factor din comunitate ramane turismul, prin accesul facil la peisaje naturale (in primul rand Parcul Macin). Pe de alta parte, unul dintre marile dezavantaje il constituie lipsa podului Macin-Braila, proiect logistic ce ar putea asigura accesul mult mai bun allocuitorilor si dezvoltarea activitatilor comerciale.

Parteneriatele de tip public-privat sunt slab reprezentate in localitatea Macin, cooperarea cu IMM-urile pentru implementarea de programe/proiecte initiate de Primarie fiind inexistenta.

Proiectul a atras dupa sine si o sustinere din partea comunitatii din regiune. Zeci de oameni au inceput sa semneze o petitie online pentru construirea podului dintre Braila si Macin, incurajand autoritatile sa il demareze, in special pentru plusul de valoare economica pe care il poate aduce.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri