Vorbim din nou despre reformele structurale. Cat vor stimula cresterea?
Cat de mult vrea Guvernul Ponta sa strangem cureaua?
Fonduri structurale
Guvernul va prelua modelul plonez la gestionarea datoriei publice
Mentinerea angajamentelor internationale
Simplificarea fiscalitatii: TVA va reveni la nivelul de 19%
Obiectivul principal al Guvernului:crearea de locuri de munca
7 / 7

Obiectivul principal al Guvernului:crearea de locuri de munca

Conform comunicatului transmis de Guvern, obiectivul economic fundamental al programului de guvernare este crearea de locuri de munca.

"Statul nu creeaza direct locuri de munca, ci doar asigura, printr-un cadru institutional stimulativ, mediul economic necesar crearii de locuri de munca , ceea ce ar reduce rata somajului sub 5%, comparativ cu nivelul anului 2008".

In ceea ce priveste strategia pietei muncii, Guvernul vrea sa cresterea ratei de ocupare a fortei de munca, cu focalizare pe urmatoarele grupuri tinta: tineri cu varste intre 15 si 25 de ani; lucratori cu varsta intre 50 si 64 de ani; femei; lucratori necalificati; persoane cu handicap; persoane cu responsabilitati familiale complexe; minoritati etnice, inclusiv minoritatea roma.

De asemenea, se doreste stimularea investitiilor care au ca destinatie imbunatatirea conditiilor de munca ale salariatilor, cu accent pentru locurile de munca verzi si introducerea procedurii de somaj partial care sa permita, pe o perioada limitata, cumularea veniturilor din munca in regim part-time cu o parte din indemnizatia de somaj.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri